Apteekkiemäntä lisää työtyytyväisyyttä
28.06.2011 08:46 VILLE MIETTINEN
Apteekkiemäntä Lidija Salmi valmistaa Herttoniemen apteekin lounaat.
Apteekeilla on monia tapoja järjestää työntekijöidensä ruokailu. Herttoniemen apteekissa yhteishenkeä kohottaa oman emännän valmistama lounas.
Herttoniemen apteekin apteekkari Leena Nummela on havainnut itse laitetun ruoan erinomaiseksi käytännöksi.
– Ensimmäisessä apteekissani söimme yhdessä aamupuuroa. Emäntä valmisti lounaan myös edellisessä apteekissani, ja olen halunnut jatkaa käytäntöä Herttoniemessä, hän kertoo.
Yhteisten ruokahetkien tavoitteena on lisätä työntekijöiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Näyttää siltä, että tämä toimii hyvin. Herttoniemen apteekissa mitataan vuosittain työntekijöiden tyytyväisyyttä.
– Se tuntuu olevan korkea. Välillä mietin että onko tämä ihan tottakaan. Siitä huolimatta että välillä on painetta ja kiirettä, puhallamme yhteen hiileen. Meillä on todella hyvä henki, Nummela sanoo.
Apteekkariliiton ja Apteekkarilehden viimevuotisen kyselyn mukaan noin 20 apteekissa on oma keittäjä tai ruokala. Ylivoimaisesti yleisin ruokailumuoto apteekeissa on se, että jokainen työntekijä tuo omat eväänsä. (EE)
Lue lisää apteekkien ruokajärjestelyistä perjantaina ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.
Arkisto
Uusia vaihtoehtoja tyypin 2 diabeteksen hoitoon lapsille
|
Tutkimus: Apteekkien työntekijät toiseksi luotetuimpia Suomessa
|
Apteekit kärsivät työvoimapulasta – tilanne kärjistyy kesällä
|
Orion yhteistyöhön kotimaisen startup-yrityksen kanssa
|
Liikkuminen auttaa vaikka sen aloittaisi vasta kuusikymppisenä
|
Fimea isännöi useita lääkealan kokouksia puheenjohtajuuskaudella
|
Verkkoapteekkitoimitusten lämpötilaseuranta varmistaa lääkkeiden turvallisuuden
|
Painoa terveydelle!
|
HIV = hieman ikävä vaiva
|
Verenpaineen alentaminen vähentäisi rytmihäiriöitä
|

