Epidemian toinen aalto on taas hiljentänyt etenkin kauppa- ja liikekeskuksia. Lue lisää »

Rokotushalukkuuteen vaikuttaa eniten näkemys siitä, miten rokote suojaa itsen lisäksi m... Lue lisää »

Apteekeilla voisi olla merkittävä rooli, kun iso osa väestöstä halutaan rokottaa korona... Lue lisää »

Maaliskuinen hamstraus yllätti lääketukut. Toiseen aaltoon tultiin paremmin valmistautu... Lue lisää »

Viro: Ennen kevään apteekkiuudistusta maalatut uhkakuvat eivät toteutuneet, mutta vielä... Lue lisää »

Apteekkiemäntä lisää työtyytyväisyyttä

28.06.2011 08:46 VILLE MIETTINEN

VILLE MIETTINEN, Apteekkiemäntä Lidija Salmi Herttoniemen apteekki

Apteekkiemäntä Lidija Salmi valmistaa Herttoniemen apteekin lounaat.

Apteekeilla on monia tapoja järjestää työntekijöidensä ruokailu. Herttoniemen apteekissa yhteishenkeä kohottaa oman emännän valmistama lounas.

Herttoniemen apteekin apteekkari Leena Nummela on havainnut itse laitetun ruoan erinomaiseksi käytännöksi.

– Ensimmäisessä apteekissani söimme yhdessä aamupuuroa. Emäntä valmisti lounaan myös edellisessä apteekissani, ja olen halunnut jatkaa käytäntöä Herttoniemessä, hän kertoo.

Yhteisten ruokahetkien tavoitteena on lisätä työntekijöiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Näyttää siltä, että tämä toimii hyvin. Herttoniemen apteekissa mitataan vuosittain työntekijöiden tyytyväisyyttä.

– Se tuntuu olevan korkea. Välillä mietin että onko tämä ihan tottakaan. Siitä huolimatta että välillä on painetta ja kiirettä, puhallamme yhteen hiileen. Meillä on todella hyvä henki, Nummela sanoo.

Apteekkariliiton ja Apteekkarilehden viimevuotisen kyselyn mukaan noin 20 apteekissa on oma keittäjä tai ruokala. Ylivoimaisesti yleisin ruokailumuoto apteekeissa on se, että jokainen työntekijä tuo omat eväänsä. (EE)

Lue lisää apteekkien ruokajärjestelyistä perjantaina ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.