Apteekkiemäntä lisää työtyytyväisyyttä
28.06.2011 08:46 VILLE MIETTINEN
Apteekkiemäntä Lidija Salmi valmistaa Herttoniemen apteekin lounaat.
Apteekeilla on monia tapoja järjestää työntekijöidensä ruokailu. Herttoniemen apteekissa yhteishenkeä kohottaa oman emännän valmistama lounas.
Herttoniemen apteekin apteekkari Leena Nummela on havainnut itse laitetun ruoan erinomaiseksi käytännöksi.
– Ensimmäisessä apteekissani söimme yhdessä aamupuuroa. Emäntä valmisti lounaan myös edellisessä apteekissani, ja olen halunnut jatkaa käytäntöä Herttoniemessä, hän kertoo.
Yhteisten ruokahetkien tavoitteena on lisätä työntekijöiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Näyttää siltä, että tämä toimii hyvin. Herttoniemen apteekissa mitataan vuosittain työntekijöiden tyytyväisyyttä.
– Se tuntuu olevan korkea. Välillä mietin että onko tämä ihan tottakaan. Siitä huolimatta että välillä on painetta ja kiirettä, puhallamme yhteen hiileen. Meillä on todella hyvä henki, Nummela sanoo.
Apteekkariliiton ja Apteekkarilehden viimevuotisen kyselyn mukaan noin 20 apteekissa on oma keittäjä tai ruokala. Ylivoimaisesti yleisin ruokailumuoto apteekeissa on se, että jokainen työntekijä tuo omat eväänsä. (EE)
Lue lisää apteekkien ruokajärjestelyistä perjantaina ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.
Arkisto
Valion Evolus-väitteet Eviran syyniin
|
Apoteket AB teki hyvän tilin alkuvuonna
|
Suomi tukee lääkkeiden annosjakelua kitsaasti
|
Katainen tukee alueellistamisessa Hyssälää
|
Lahteen tulee kaksi uutta apteekkia
|
Laihdutuslääke orlistaatin 60 mg vahvuus tulossa itsehoitoon
|
STM:n kansliapäällikkö haluaa sähköisen reseptin pakolliseksi
|
Laihdutuslääke Acomplian myynti keskeytettiin
|
StV: Lääkkeiden annosjakelun korvauskriteereitä pohdittava vielä
|
EU:n lääkelakipaketti myöhästyy
|