Uusi farmasian erikoistumiskoulutus käynnistyy
Koulutus 19.05.2016 08:30 INKERI HALONEN INGIMAGE
Apteekki- ja sairaalafarmasian erikoistumiskoulutuksen järjestävät Helsingin ja Itä-Suomen yliopisto. Haku työelämälähtöiseen koulutukseen on parhaillaan käynnissä.
Farmaseutit ja proviisorit voivat jatkossa täydentää osaamistaan uudella erikoistumiskoulutuksella.
Erikoistumiskoulutus kestää proviisoreilla noin neljä vuotta (60 opintopistettä) ja farmaseuteilla noin kolme vuotta (40 opintopistettä).
Koulutus on työelämälähtöistä, ja siinä opittuja teoriaopintoja sovelletaan käytäntöön omassa työyhteisössä. Opinnot laaditaan yksilöllisesti kunkin opiskelijan taustan ja tavoitteiden mukaan.
Opinnoissa kaikille yhteisiä opintoja ovat muun muassa johtaminen ja toiminta terveydenhuollossa, potilas- ja lääkitysturvallisuus sekä lääkehoidon arviointi ja kliininen farmasia. Muilta osin koulutus on joustava.
Koulutuksen hinta määräytyy opintopisteiden mukaan; kukin opintopiste maksaa sata euroa. Koulutuksessa voidaan hyödyntää myös aiemmin suoritettuja opintoja, niiden hinta on 20 euroa per opintopiste.
Koulutuksesta vastaavat Helsingin ja Itä-Suomen yliopistot. Kumpaankin valitaan 30 opiskelijaa.
Haku koulutukseen on parhaillaan käynnissä ja jatkuu aina 31.5. asti.
Lisätiedot:
Helsingin yliopisto
Lisätietoja proviisoreiden erikoistumiskoulutuksesta >
Lisätietoja farmaseuttien erikoistumiskoulutuksesta >
Itä-Suomen yliopisto
Lisätietoja apteekki-ja sairaalafarmasian erikoistumiskoulutuksesta >
Aiheesta myös
Arkisto
STM: Lääkesäästöjen budjettilait valmistunevat lokakuussa
|
Lääkekuljetukset turvassa perjantain mielenilmaukselta
|
Reseptikeskuksen häiriöt uhkasivat pahasti annosjakelua
|
Ummetus voi edeltää Parkinsonin tautia
|
Sähköisiä reseptejä nyt myös henkilötunnuksettomille
|
Apteekit palvelevat myös ensi perjantaina
|
”Ilman lääkkeitäkö heidät pitäisi jättää?”
|
Digoksiini on turvallista – riskit näkyvät vain heikoissa tutkimuksissa
|
Koskipirtti jättää hyvästit lakkoriidoille
|
Tehokas varasto takaa lääkkeiden saatavuuden
|