Apteekkiemäntä lisää työtyytyväisyyttä
28.06.2011 08:46 VILLE MIETTINEN
Apteekkiemäntä Lidija Salmi valmistaa Herttoniemen apteekin lounaat.
Apteekeilla on monia tapoja järjestää työntekijöidensä ruokailu. Herttoniemen apteekissa yhteishenkeä kohottaa oman emännän valmistama lounas.
Herttoniemen apteekin apteekkari Leena Nummela on havainnut itse laitetun ruoan erinomaiseksi käytännöksi.
– Ensimmäisessä apteekissani söimme yhdessä aamupuuroa. Emäntä valmisti lounaan myös edellisessä apteekissani, ja olen halunnut jatkaa käytäntöä Herttoniemessä, hän kertoo.
Yhteisten ruokahetkien tavoitteena on lisätä työntekijöiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Näyttää siltä, että tämä toimii hyvin. Herttoniemen apteekissa mitataan vuosittain työntekijöiden tyytyväisyyttä.
– Se tuntuu olevan korkea. Välillä mietin että onko tämä ihan tottakaan. Siitä huolimatta että välillä on painetta ja kiirettä, puhallamme yhteen hiileen. Meillä on todella hyvä henki, Nummela sanoo.
Apteekkariliiton ja Apteekkarilehden viimevuotisen kyselyn mukaan noin 20 apteekissa on oma keittäjä tai ruokala. Ylivoimaisesti yleisin ruokailumuoto apteekeissa on se, että jokainen työntekijä tuo omat eväänsä. (EE)
Lue lisää apteekkien ruokajärjestelyistä perjantaina ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.
Arkisto
Suomi kärkijoukossa farmasistien määrässä
|
Suomen lääkekulut alle OECD:n keskiarvon
|
Uusia neuvoksia alalle
|
Apteekkinimistä hupia Ruotsissa
|
Sikainfluessa osoittautumassa lieväksi
|
Hirvonen korvaa Hiltusen farmasian tiedekunnan dekaanina
|
Mönkkösestä terveystieteiden tiedekunnan dekaani
|
Lääkemyynti miinuksella sikainfluenssasta huolimatta
|
Elovaaralle ja Rytilälle kunniamerkit
|
Pandemian lääketurvallisuudesta tiedotetaan viikoittain
|