Työpaikkaruokailu tukee terveellistä elämää
23.08.2013 10:40 JUKKA-PEKKA MOILANEN
Työpaikkaruokalassa aterioivat syövät tutkimusten mukaan muita useammin tuoreita kasviksia. Johdon kiinnostus lisää työntekijöiden terveellisiä elintapoja.
Työterveyslaitoksen tuoreen Työ ja Terveys Suomessa 2012 -tutkimuksen mukaan terveellisillä elintavoilla on yhteyttä työstä palautumiseen. Terveelliset elintavat ovat yleisempiä silloin, kun työpaikan johdon koetaan olevan kiinnostunut työntekijöidensä terveydestä ja hyvinvoinnista.
– Yksi konkreettinen välittämistä osoittava asia on, että työnantaja kannustaa työntekijöitä terveelliseen työaikaiseen ruokailuun, muistuttaa tiimipäällikkö Jaana Laitinen Työterveyslaitoksesta.
Järkevä ruokailun rytmittäminen antaa työhön virtaa ja edistää työstä palautumista. Ruokailuhetki antaa mahdollisuuden irrottautua hetkeksi työasioista ja tavata kavereita. Riittävä ja sopiva syöminen pitkin päivää ehkäisee liiallista vapaa-ajan syömistä ja auttaa painonhallinnassa.
Työaikaisen ruokailun järjestäminen on helpointa säännöllisessä päivätyössä. Muissa työvuoroissa olevissa on Työ ja Terveys -tutkimuksen mukaan hiukan enemmän työaikana syömättömiä.
Työterveyslaitos ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottavat panostamaan myös eväsruokailuun ja monipuolisten eväiden tekemiseen. Eväiden nauttimiseen on oltava myös kunnolliset ja siistit tilat ja laitteet.
TIINA KUOSA
Arkisto
Ilkka Toivola Pharmadatan toimitusjohtajaksi
|
Erä vahvoja kipulaastareita pois myynnistä tuotevirheen vuoksi
|
Kannusta Generation Green voittoon
|
HPV-rokotteiden turvallisuus varmistetaan
|
Apteekkien lääkevaihdot tuottavat hurjat säästöt
|
Uudet kolesterolilääkkeet herättävät asiantuntijan odotukset
|
Suuri osa Alzheimer-tapauksista todennäköisesti ehkäistävissä
|
Vanhuksen verenpainelääkityksen lopettaminen ei vaikuta muistiin
|
Apteekin kesä pohjoisessa: kortisonia meni, aurinkorasvaa ei
|
Opioidiriippuvuuden korvaushoitoa tarjottu Suomessa 20 vuotta
|